Ezt nem értem. Próbálkozok, de még nem megy. Ezek szerint csak nekem természetes, hogy úgy-ahogy próbálok helyesen fogalmazni és írni (lehetőség szerint ebben a sorrendben). Nem arról beszélek, hogy valaki véletlenül elgépel egy szót vagy pillanatnyi elmezavarban pontos j-vel írja a lyukat (pedig a lyukat nem írni kell, hanem). Az se érdekel, ha valahonnan kihagyják a vesszőket vagy a kötőjeleket – ez velem is gyakran előfordul. Még valahol azt is megértem, hogy valami furcsán értelmezett menőségből a szövegben minden “v” betűt “w”-vel írnak egyesek. Ez egy stílus, inkább látványelem, mint helyesírás.

De hogy olyan helyre raknak vesszőt, ahol abszolút semmi keresnivalója, vagy az elvált igekötőt a segédigével egybeírják (lásd megakarom találni), azt már nem értem. Vagy hogy teljesen értelmetlenül raknak egymás után (gondolom) nagyon értelmesnek érzett szavakat, biztos azért, hogy “komolynak” tűnjön az írásuk. Csak épp az értelme vész el, de persze, nyugodtan.

De igazság szerint mindez még valahol megbocsátható, vagy ha az nem is, de kevésbé büntetendő, ha valaki a saját blogján vagy egy csevegőcsatornán nem tud írni, mint ha direkt publikálásra szánt anyagot olvasva jön az arctenyér-kényszer, olyan a minőség.

Valaki magyarázza meg.