Negyed négy van, híreket mondunk.

Először is belföldi híreink következnek. A fukushimai atomerőmű egyik blokkja ma reggel kigyulladt. A szóvivők elmondása szerint a sugárzási érték már a milisievertes nagyságrendbe lépett az erőmű környékén. Ez az szóvivő elmondása szerint azt jelenti, hogy egy óra alatt kapja meg az ember az általában egy év alatt megkapott sugármennyiség dupláját. Ugyanakkor a környező régiókban a sugárzási értékek jelentősen csökkentek. Olyan híreket is kaptunk, miszerint az erőműből feltörő enyhén radioaktív párafelhő nyugat felé terjed, azonban ezt több meteorológiai szolgálat jelentése is megcáfolta.

Következzenek külföldi híreink. A fukushimai erőmű kapcsán világszerte változott a kormányzatok hozzáállása az atomenergiához. Angela Merkel német kancellár és Corina Casanova svájci szövetségi kancellár is országaik atomprogramjainak újragondolását helyezte kilátásba.

Sporthírek. Ma Vale nagy kedvetlenül elindult edzőterembe és futni, de előbbit a tény, hogy az edzőteremben már voltak valamint a fentebb említett kedvetlenség, utóbbit pedig a szakadó hó akadályozta meg.

Időjárás. Tegnap este tíz óra után Shizuoka prefektúra keleti részét hatos erősségű földrengés sújtotta, amit még Shiga prefektúra Hikone városában is lehetett érezni. Továbbá a mai nap folyamán Hikonében váltakozik a napsütés és a hóvihar, ami nagy erejű szelet enged feltételezni a magasabb légrétegekben.

Köszönjük figyelmüket.