Megint egy óra van, de már én is kezdem unni. A ma esti program a nyelvészetes előadásom vázlata és rezüméje (hányok ettől a szótól) volt, miután hét körül hazaértem. Jobban belegondolva rohadt nagy felelőtlenség volt ilyenkor moziba menni, de sajnos ez már jóval azelőtt meg volt beszélve, hogy ez eszembe jutott volna. A gitárklub valamilyen tisztségviselője Sasaki hívott, hogy magyar filmeket vetítenek egy shibuyai moziban, és persze úgy az igazi, ha én is ott vagyok. Úgyhogy ma templom után nem haza, hanem Musashisakai felé, ahol aztán találkoztam vele meg egy szingapúri lánnyal, aki szintén jött.

A film a Móricz Zsigmond-féle Árvácska feldolgozása volt, aki ismeri a történetet, az tudja, mennyire nem szívmelengető vidám sztori, aki meg nem, az elolvashatja a MEK-en (mekegni tilos). Elég megrázó film, a regényt én sem olvastam, de úgy érzem, ha az események hasonlók, akkor ismerve Móricz Zsigmond írásait, a képzelet rosszabb.

Utána még vettem ezt-azt a Hanamasában, ha már úgyis arra voltam, egy tejet út közben, hogy legyen, és nekiálltam dolgozni a már említett nyelvészetes bulin. A probléma megint csak az volt, hogy a koliban az internet egyszerűen botrányos, az idő felében vártam, hogy végre rendes választ és ne “A célhálózat nem érhető el” hibát adjon a ping. Szerencsére holnap háromnegyed tízig nyitva van a könyvtár, úgyhogy fogok tudni normálisan dolgozni, ha máshol nem, hát ott. Holnap a téma a nyelvész powerpoint bemutató és a közgáz beadandót bemutató rövid előadás összehajigálása lesz. Kéjes.