Most jöhet az első kemény téma a mai estére… vallás. Általában ezt nem szokás feszegetni, de hát ez az én blogom, az én véleményemet tükrözze, hát az legyen benne amit én akarok. Tehát.

Ma msnen dumáltam egy osztálytárssal és valahogy addig fajult a “társalgás”, hogy azt kérdeztem “te vallásos vagy?”, amire az volt a válasz, hogy “dehogy”. Hmm. Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de engem azért ez zavar. Valahogy nekem nem tetszik ez a válasz… ha nagyon akarok belehallhatok mindenféle dolgokat… De nem teszem, mert a vallás ne legyen ilyen vita témája.

Mostmár szégyellendő, ha valaki vallásos? Hogy nem a haláltól való rettegés motiválja mindenre? Nem szimpatikus, hogy az ember leveti az utolsó fékező tényezőt is, a vallást. Amíg az emberek félték az Istent, addig nem mertek sokat bűnözni. De így! Persze meg is van az eredménye… Kis városunkban szinte csak egy-két utca egy-kétszáz méterén érezheti magát az ember teljesen biztonságban. Ez kell? Meg a korrupció? Meg a ringyók minden sarkon?

Jó úton haladunk egy gyönyörű anarchia felé… Igaz, a józan ész is meg tudná azt fékezni, de túl kevesen vannak a normális, felelős emberek…

Lehet, hogy elvégzek egy teológiát és elmegyek misszionáriusnak valahova polinéziába…