Ismét csak a DB fejlesztésének állásával zaklatlak titeket… Tegnap, amikor az azonosító függvényeket írtam, az SMF fórum kódjában néztem szét, hogy ők hogy csinálták, és ott bukkantam egy ügyes kis megoldásra (beépített PHP függvény, szóval nem ötletlopás), ami milliószor leegyszerűsíti a munkámat, mivel nemes egyszerűséggel kiüti az XSLT-t. Hurrá! =)

A keresés ugyan várhatóan egy kicsit tovább fog tartani, mint különben, de mindennek ára van, és jelenleg az elkészülési időpont minél előbbre hozása élvez mindenek feletti prioritást.

Ugyanakkor, mivel a DB régi, UW-s tárhelye teljesen meghalt, felpakoltam oda néhány ügyes átirányító oldalt, az egész cuccot meg felpakoltam erre a tárhelyre, így már elérhető a http://www.digimonbackup.net/ címen.

Ismét csak hír, hogy ma reggel, amikor bekapcsoltam a gépet a tűzfal jelezte, hogy változott az IP-m. Nagyszerű, most állítgathatom át a no-ip.org-os domainomat, meg a fájlcserélők beállításait. Hepinessz end dzsoj. Áldalak, UPC. Vicces, hogy ma néha újracsatlakozott a kábelmodem – ez mondjuk netezés közben fél perc megállást jelent, ami ugye bosszantó, ha sietek.

Ismét csak jó hír, hogy a szokott helyen megint gyülekeznek az esőfelhők – csak reménykedni tudok, hogy úgy határoznak, felettünk válnak meg terhüktől, ugyanis a hőmérséklet megint a tűrhetetlen közelébe kúszott, a tüdőm meg már fáj a sokszázalékos páratartalommal való folyamatos küszködésben…

Itt is van egy kép a kicsikékről, vigyázat, nagyon nagy, lusta voltam összezsugorítani =). Felteszem azt a képet is, amit tegnap este csináltam az erdőről, szintén nagyon nagy méretű, és az benne a vicc, hogy sikerült lekapnom egy szentjánosbogarat, pedig nem is láttam, hogy ott van =). A képet vaku nélkül csináltam, a fényképező magától világosította ki.

Edit

Feltámadt a szél. Hamarosan jön az eső is =) (amiatt már nem fogok külön belenyúlni ebbe a postba)