Az utóbbi időben elég sok időm van TV-zni esténként, és ezt ki is használom: lényegében este nyolctól éjfélig A+-t (magyar anime csatorna) nézek éjfélig. Nem igazán tudtam azonban mit kezdeni egy címmel: DICE. Soha nem is hallottam ezelőtt róla, és első pillantásra azt hittem, nem fogom szeretni, mert az FZero-ra emlékeztetett. Éppen ezért nem is igazán örültem felbukkanásának, mivel szinte egész este más se megy, csak DICE (egy este legalább 4 rész, ha nem több). Aztán valahogy megszerettem.

Először is, a főcímdal. Sokkal jobb, mint amit megszokhattunk az ilyen jellegű anime művektől. Ez győzött meg végleg, hogy a DICE legalább részben amerikai mű.

Igaz, legalább kiderült belőle, mit is takar a DICE: DNA Integrated Cybernetic Enterprises. A kedves narrátor le is fordítja az intro végén, szóval ettől most eltekintenék (egyrészt hihetetlenül lámer az a fordítás, másrészt nem jut jobb eszembe).

Első ránézésre a sorozat nagyjából az FZero és a Power Rangers keverékének tűnik. Másodikra is =).

Inkább nem részletezek semmit tobább, mert most is az megy, és érdekel, úgyhogy akinek további információk kellenek, talál egy szép adagot a sorozat Wikipediás oldalán.