Szép. Az éjjel tropára verték a TV-székházat a rejtélyes okból odavonuló népek. Az elsők még azt akarták elérni, mint Petőfiék Landerernél: hogy adják élő adásban a követeléseiket. Hogy, hogy nem, közben azért eltelt több, mint 150 év, és valahogy egy közszolgálati TV-nek nem akaródzott csak úgy akárkit beengedni és ráadásul műsoridőt adni neki. Ha jól emlékszem a valahány vármegye ifjúsági szövetsége voltak. Miért is nem lepődök én meg ezen… Aztán amikor elküldték őket (remélem jó messzire, valami jó gány helyre és a lehető legramatyabb úton), hívtak még maguk mellé a Parlament elől embereket. Be akartak törni, ami a rendőrök kőkemény hősies helytállása (ez nem mentes minden iróniától – ne értsetek félre, igazán kitettek magukért, de gondolom nem fogják beírni büszkeségeik könyvébe, hogy nem tudtak egy épületet megvédeni a felbőszült csürhétől – igen, csürhe) ellenére is sikerült – a sérültek száma mindkét oldalon száz fölött van. Én személy szerint azt mondtam volna a zsaruknak, hogy lőjenek közéjük, bár akkor nyilván ez is “a zsarnok uralom megtestesülése” címen került volna a történelemkönyvekbe – tehát ez volt a legtöbb, amit így, felkészületlenül kibírhattak.

A csőcselék betört a székházba, raboltak, fosztogattak, számítógépeket és egyéb technikai felszereléseket loptak el, meg hasonlók. Az igazi vicc, hogy kifosztották a büfét is, és a székházban és körülötte mindenhol csokit majszoló “emberek” randalíroztak. Mostantól lehet azzal heccelni a jobbos haverokat, hogy “mi van, hol a csokid?” =).

Az meg, hogy drága miniszterelnökünk hazudott-e vagy sem (úgy gondolom, ez most már nem kérdés, már nem mintha eddig nem tudtuk volna), és hogy mi a jó megoldás, már nem az én dolgom eldönteni. Valamelyik nagy görög bölcs – szégyellem, de nem tudom, melyik – mondta, hogy hajót sem ácsoltatsz földművessel, búzát sem a hajóácsnak kell vetnie, a politika sem akárki dolga, hanem a politikusoké. Valamelyik politikus mondta tegnap (vagy a Beszédben volt?), hogy ideje elhagyni a politika színpadát azoknak az ingyenélőknek, akik nem értenek hozzá, akiknek ez nem a szakmája. Milyen igaz. Vihetnének magukkal néhány szélsőségest is.