Ez a cím Vonnegut A halálnál is rosszabb című könyvéből van vételezve, és csak azért adtam ennek a bejegyzésnek ezt a címet, azon egyszerű, sőt, megdöbbentően kifinomulatlan oknál fogva, hogy minden figyelmeztetés nélkül megtetszett. És majd’ kikacagtam a vesémet, amikor elolvastam lyukasórán. Merthogy az is van néha.

De ha már itt tartok, végigmegyek szépen egyesével, legrosszabb esetben a négyből négyet fogok kihagyni… Tézis az ugye valami olyasmit jelent, hogy tétel. Nem kiröhögni, ha hülyeséget írok! =)

Sokan szokták mondogatni, hogy pár év múlva már középsuliban is tanítani fogják a Vale-tételt – igaz, az ominózus matematikai tétel (ugyanis ez általában matekon kerül szóba) még mindig a kitalálás előtti non-egzisztens állapotban leledzik – gyk egyelőre, mint olyan, nem létezik. A dolgok jelenlegi állása szerint nem is fog egyhamar.

Anti-tézis az meg ugye egy tétel cáfolása. Ugyan nem tétel, de sajnos, úgy tűnik cáfolás… Mivel mindenki gitározik körülöttem (kivéve aki nem), arra gondoltam, én sem maradok ki a sorból. Ha-ha-ha. Ugyan másoktól erre csak biztatást kapok, de azért magamat is meg kell állítanom néha. Csak úgy a tények-tervek következzenek. Jelenleg úgy áll, hogy idén öt (esetleg hat) OKTV-re mennék: angol, német, matek, filozófia, számtech – a hatodik a történelem lenne. Továbbá tavasszal emelt szinten érettségizek számtechből, jövő ősszel pedig kémiából (=(). Jogosítványt is kéne szerezni, meg japánul is kéne tanulni, meg a megrendeléseim is egyre komolyabbak és több munkát igényelnek, meg még suliba is kéne járni. És akkor még nem említettem, hogy azért nem ártana néha lazítani, élni egy kicsit… Király, nem? =)

Hipotézis? Az lenne a feltételezés. Jelenleg az egyetlen ilyesmi dolog az, hogy mi is az életem célja. Megosztom ezt is veletek, érezzétek magatokat nagyon megtisztelve! =) Szóval, úgy akarok meghalni, hogy semmi miatt ne kelljen bánkódnom. Ennyi. Egyszerű nem? Vonnegut – igen, már megint ő – azt mondja, hogy szép életcél az is, hogy szeressük akiket szeretnünk kell. Na?

Protézis? Szerencsére abban még nem volt részem. Bár a szemüveg valamiféle protézisnek is tekinthető, én meg ugye tíz évig (? 1 év) szemüveges voltam. Gondolom, a saját növesztésű szervpótlások nem számítanak protézisnek, pedig amikor tavaly felrobbant a fogam, és az okos doki bácsi kihúzta a maradékot, elég fürgén (fél év alatt) kinőtt a helyén az első bölcsességfogam – végül is…

Megvolt mind? Akkor ez most ennyi lenne…