A mai program pedig a továbbiakra: megtanulni az ókor irodalmát. Bár csak jövő csütörtökre kéne különben, nagyon jól tudom, hogy ez után nem tudnám magam rávenni, hogy hozzányúljak, és úgy járnék, mint nem egy filozófia órán, ahol ott hallottam a fogalmakat először, pedig elvileg én már azt az anyagrészt addigra megtanultam… Mindenesetre a magyart nagyon komolyan veszem (legalábbis ezt akarom bemesélni magamnak), mivel jövőre emelt szintű érettségit kéne belőle produkálni, de nem tudtam “rendes” felkészítőre menni, mivel egybeesett a matekkal, abból meg anélkül még középszinten sem tudnék leérettségizni. És ha már a hivatalos felkészítőből kimaradtam, megkértem a magyartanáromat, hogy ugyan készítsen már fel – és szerencsémre volt olyan jó fej, hogy vállalta. Hepinessz end dzsoj.

Így egy óra felé jó lesz nekifogni – azért nem délben kezdtem el, ahogy eredetileg terveztem, mert előbb még megcsináltam normálisan a blog pingelőkéjét, úgyhogy mostmár nem a Blogsearch-féle Incutio-val pingelek, hanem saját kóddal.

Edit 19:07

Végül is nem tanultam meg az egész ókort, a görög drámát és az utána következő anyagrészt (ami a római irodalom) legközelebbre halasztottam. A lírát is át fogom még egyszer akkor olvasni, hogy biztosan megragadjon.