Nem semmi azért ez a július… Azon kívül, hogy az egész hónapban kőkemény egy hetet leszek itthon, még a programom is kellemesen sűrű, különösen ebben a három napban. A csütörtöki hat órai kelés és 12 óra buszozás után azt hiszem gondolható, milyen friss és üde voltam egész pénteken. Ma már azért jóval jobb a helyzet, reggel voltam vezetni, jó volt, most még kódolgatok egy fél órát (nagyon sok mindent kell ma-holnap megcsinálnom), aztán irány az uszoda. Mondjuk ma jóval többet is dolgozhattam volna, de én inkább az e heti felhozatalt néztem/olvastam Bleach és Naruto téren, mert az legalább szórakoztat és kikapcsol, nem mint a meló. Ráadásul még jó is volt mind a kettőben mind a manga mind az anime, úgyhogy most remegő izgalommal várom a három hét múlva esedékes újabb részeket (csak nekem három hét, mert két hét kiesik, lásd később).

Természetesen olvastam is, a káoszos könyvet ma befejeztem, és a Hamvaskék sárkánynak is már a felénél járok. Borzalmasan sokáig tartanak mostanában nekem a könyvek, viszek is magammal vagy négyet-ötöt a két hetes nyaralásomra (mostmár szinte fix, hogy két hét lesz), hogy legalább hasznosan töltsem a napon döglés hosszú óráit. Amik közül szemezgetni fogok: Ruyard Kipling: Kim, az ördöngös; C. S. Lewis: Narnia krónikái (harmadik és negyedik kötet); Steven Hall: CáPAca; Kicune: A szamuráj erényei. És amit biztos magammal viszek: Kurt Vonnegut: A hamvaskék sárkány (ha addig be nem fejezem), Jailbird; James Joyce – Finnegans Wake (ez nagyon szórakoztató lesz). Szóval lesz mit olvasnom, az biztos. És miért mondtam, hogy a Finnegans Wake szórakoztató lesz, amikor Joyce nem épp az a könnyű olvasmány? Talán pont azért… Itt ez az idézet, természetesen a Wikipediáról:

O here here how hoth sprowled met the duskt the father of fornicationists but, (O my shining stars and body!) how hath fanespanned most high heaven the skysign of soft advertisement!

James Joyce – Finnegans Wake

Így már gondolom érthető az izgalmam, hogy kézhez kapjam…

Plusz még csendesen megemlítem, hogy ma rutin végén vezettem forgalomban is. Huh.