A cím igen erőteljesen v1rush hasonló című bejegyzésére utal, bár a kettőnek csak értelmi síkon van köze egymáshoz. És a folytatásban ennek még úgy se.

Tegnap előtt olvastam SeSam blogján a Diablo Swing Orchestra nevű zenekarról (kedvenc angolos kérdésem, hogy akkor most ezt “orcsesztrának” vagy “orkesztrának” kell mondani?), és nagyon rövid idő alatt (konkrétan mire végighallgattam a Balrog Boogie című számukat) elég istenesen belezúgtam. Azóta is szinte (tényleg csak szinte, mert egy magamfajta hasadék-hangulatember nem tudna megélni egyfajta zenével állandóan, kivéve a kivételes eseteket) csak ezt hallgatom, mármint ezt a számot, a többi elenyészően kevésszer fordul elő ehhez képest.

Aztán… Ma voltam barátaimmal sörözgetni, ahol azért természetesen még egy s más is eltűnt, de az ilyeneket már fel se vesszük, mint hogy valaki csak úgy kipróbálásból leküld egy Tereskovát (lásd egyik korábbi bejegyzésemet arról, hogy mi ez), vagy (mint ma az én esetemben), pusztán oktatási szándékból egy felest. Oktatási szándék egy kocsmában? Ezt úgy kell érteni, hogy megmutatni a kezdőnek, mégis hogy kell egy felest lehúzni egy nyeletre. Nem nehéz. Vodka volt, az nekem hazai pálya.

Ja és utána meg az jött ami miatt Hmm lett a címe ennek.