Pont miután már elküldtem az előző bejegyzést (ez is eredetileg annak egy szerkesztése lett volna) kezdtem el olvasgatni a mai e-maileimet. Kaptam egy érdekes reklámlevelet, amiben az ismerős 14 éjszaka ingyen ahol csak akarod et cætera. Kivételesen végigolvastam, mert végül is nem valami szexoldalt vagy -segédeszközt reklámozott, hanem csak egy cseppet demagóg hangnemben akart valamiért a nyakamba sózni egy ilyen valóban vonzó dolgot, mint két hét ingyen üdülés. Azonban.

Két dolog volt az e-mailben, ami viszont elég ellenszenvessé tette számomra ezt az egészet (idézem): “Ki lettél tüntetve az internetezők között…” és “Vedd át most az ingyenes éjszakáidat ide kattintva. Erre 7 perced van ennek az üzenetnek az elolvasásától számítva.” – az még hagyján, hogy “kitüntetnek”, mert ugyan mondogassanak ilyet, csak hízik a májam (talán jobban, mint a pálesztől); na de hogy olyan hülyének nézzenek, hogy egy ilyen myVIP-körlevél szintű szöveget bedobjanak, hogy “7 perced van ennek az üzenetnek az elolvasásától számítva” – még jó hogy nem azzal jönnek hogy az internetet a világszintű túlterhelés miatt le fogják állítani, ez ellen kell tiltakozni, úgyhogy küldjem tovább.

Ezen kívül még le is tegeznek. Nem akarok ilyen nagymamásnak tűnni, mert egy idős embertől még érthető, hogy felháborodik, ha minden óriásplakát letegezi. De attól valamiért még nekem is jobb érzés, amikor a bankban vagy hasonszőrű helyen az ügyintéző “Jó napok kívánok uram, miben segíthetek?” szólammal köszön, nem csak egy erőltetett mosoly kísérte “Heló”-val. Még jó, hogy nem “csá”.

Ettől függetlenül az ajánlat érdekes, nagyon hosszú idő óta az első reklámlevél amit megnézek. Igen kár, hogy azok az ingyenes éjszakák sajnos nem annyira ingyenesek mégsem. Sőt.