Rájöttem két dologra. Egy, a torma az nem jó. Miért? Lássuk, mit kéne tudnia: legyen csípős, legyen karakteres íze és járuljon hozzá valamivel a kajához. Ehhez képest olyan, mint a vodka alkohol nélkül – az íze tökéletesen ugyanaz, ugyanúgy éget, nem csípős, és mivel nincs benne alkohol, még az íze is elveszti kellemes jellegét. Így viszont semmi értelme… Csak azért, hogy égjen utána a gyomrom, nem fogok pépesített alkoholmentes vodkát kenni a húsvéti sonkára.

Kettő, nagyon útálom (sic) ha valami keresztülhúzza a számításaimat. Vagy ha nem tudom megvalósítani egy tervemet, rajtam kívül álló okok miatt. Például el akarok utazni valahova, és semmi akadály, csak épp annyi, hogy a légitársaság úgy dönt, hogy akkor pont kétszer annyiba kerüljön a jegy, mint különben. Vagy el kéne érnem egy vonatot, mert utána két órát kéne várni a következőre, de az emberek ezzel nagyjából annyira törődnek, mint az afrikai éhezőkkel, és szemrebbenés nélkül akadályoznak.

Húsvéti morgolódásunkat hallották. Bocs, hogy így kezdtem, de a vége legalább szép lesz: kívánok minden kedves olvasónak boldog húsvétot és minden hölgynek sok-sok locsolót (a locsolóknak meg sok-sok… pirostojást).