A terveket. Úgy volt, hogy most este elmegyünk anyukámmal a helyi moziba (ami kivételesen működik moziként és valami érdekes van a műsorán), hogy így utolsó nap megnézzük a Mamma Miát. Egy osztálytársam jött szembe a mozitól nem messze, szintén az édesanyjával, és közölték, hogy ha moziba megyünk, akkor mondjunk le róla, mert már nincs egy jegy se. Tetszik érteni? A salgótarjáni Apolló moziban teltház van. Na ez igen. Úgyhogy majd megpróbáljuk valahogy másként megnézni, és ugye a szélessávú internet korában ez már nem feltétlen okoz nagy gondot (ne mondja senki, hogy nem akartuk másként).

Úgyhogy most még elolvasok egy cikket a Firefox 3.1 alpha 1-ről az Arson, aztán megnézem a Wall-e-t, ha már annyi jót hallottam róla. Holnapra meg várom a javaslatokat, mit vegyek ki a “tékából”. Egyébként a hőség elképesztő, de legalább vihar közeledik, dörög, villámlik és a távolban már lehet látni, ahogy lóg a felhők alja (ergo ott már esik), így talán éjszaka már nem lesz ilyen meleg – nomeg nem kell a kütyüről hallgatni majd a Simplynoise-féle viharfelvételt (ma arra akartam elaludni).

Tegnap este itt aludt a drágaságom, megnéztük együtt a Stardustot (jó volt), aztán éjszakába nyúlóan beszélgettünk a bálkónon (“mi van, ha fejére esik egy bálkón?”), miközben a távolban villámlott, fölöttünk meg tiszta, csillagos volt az ég.

Ja és költői kérdés: miért van minden (na jó, minden második) számítástechnikai projectnek japán stílusú elnevezése? (Microsoft Midori, Firefox Shiretoko, csak hogy a legutóbb látott kettőt említsem.)