Az utóbbi (és eljövendő) napokban elég sok koncerten jártam (egész pontosan minden este egyen). A PASO ZP-beli fellépéséről már írtam, de az csak a kezdet volt (szerdán).

Tegnap este a Gödörben volt Európa Kiadó koncert. Mivel nem volt ingyen, nagyon nem (2200 magyar forint (ez olyan vicces, mert a “forint” Firenze nevéből jön, vagyis a pénz így magyar firenzei lesz…) volt, ami az én költségvetésemhez mérve óriási összeg), komolyan fontolgattam, hogy nem megyek, csak korábban már megbeszéltem egy régi jóbaráttal, hogy együtt megyünk, és utolsó pillanatban nem volt arcom visszamondani – és nem bántam meg. A Kiadó előtt a Lopunk jó kis Sex Pistols estet csapott, nagy hangulattal. Hogy nehogy elaludjak, beálltam a népbe ugrálni, és tényleg jó lett. Még mielőtt a Kiadó a húrokba csapott volna, szerencsémre kaptam egy ingyen sört, ami (mint mindig) nagyon jól esett, aztán Kiadó alatt már majd’ elaludtam, mert ez ugyan nagyon jó zene a maga műfajában, viszont abszolúta nem az, amire én meg tudok mozdulni… Úgyhogy nem viselt meg, amikor végül vége lett.

Ma meg ismét csak egy koncert, ismét a ZP-ben, ezúttal Kispál és a Borz. Jó koncert volt, sokkal jobb, mint amilyenre eredetileg számítottam. Nem vagyok művelt kispálos (ismereteim a Holdfényexpresszig terjednek), se az a hatalmas rajongója a műfajnak, viszont ez így most nagyon jó volt. Iszonyat nagy tömegben drágaságommal beverekedtük magunkat előre, ahol a koncert végéig ment a mozgás, olyan szinten, amilyet én igazság szerint még nem láttam, pedig voltam már egynéhány koncerten. Nagyon nagy buli volt, aki nem volt ott, igazán bánhatja.

Valahogy hirtelen nagyon késő lett, úgyhogy most vár a zuhany és pihe-puha ágyikóm, mert holnap fél tíztől honfoglalok a koleszosokkal (akik közé jövő héttől magam is tartozni fogok).