Tegnap este beállítottam az órám, hogy ma ébresszen fél nyolckor, csak hogy szoktassam magam hozzá — erre reggel kinyomtam és aludtam tovább békésen tízig. Akkor valami hirtelen erőfelhalmozódásnak hála kipattantam az ágyból, és még amíg lendületben voltam kihúztam a függönyt és odatettem a kávét főni. Ezután már szerencsére nem volt visszaút. Kanjikat tanultam, aztán a bolgárokkal lógtam, majd mentem beszélgetni Komatsu tanárnővel (mert hogy nézne már ki a “sensei-el”?), mert azt meg kellett ejteni – itt kiderült, hogy úgy tűnik, a közgázt jelöltem meg elsőnek (úgy emlékeztem, politika volt), úgyhogy arra kell mennem. Adott nagy Tokió-térképet és még olyan helyet is tudott, ahol tudok koncertjegyet venni majd. Délután azt terveztem, hogy elbringázok Musashisakaiba megnézni valami híresen szép parkot, de ebből az lett, hogy félúton összefutottam a románokkal és együtt mentünk, és nem csináltunk semmit, csak nézelődtünk – sajnos csak áruházakban, nem parkokban. Ebédelni egy curry-bárba ültünk be, egész olcsó és nagyon gyors volt, csak én épp nem curry-t ettem. De majd az is sorra kerül egyszer. Amúgy elég komoly erőfeszítésembe tellett nem elkölteni a zsebemben lévő összes pénzt, mert megtaláltam a Suzumiya Haruhi manga első nyolc kötetét egy helyen, és az nekem kell. Csakhogy ötszáz jen darabja, úgyhogy még várok vele (ráadásul az első három kötetet már olvastam angolul). Aztán már gondoltam, hogy mire odaérnék Chofuba a jegyboltba már úgyis bezárna, úgyhogy inkább hazajöttem, és azóta csak semmitteszek, például last.fm playlisteket raktam össze (így mostmár nagyon ördögi a profilom, 66 loved tracks, 6 playilsts, 6 shouts.

A holnapi welcome party-ra gondoltam, hogy csinálok valami magyar kaját, pl diós gubát (édesanyám ötlete), de nem tudom, holnap tudok-e elég gyorsan kiflit és diót és tejet és cukrot is találni (bár a tej és a cukor még a könnyebbik része), és még ehetőre el is készíteni. Esetleg valakinél valami ötlet hagyományos magyar kajára, amihez itt relatíve könnyen beszerezhetők az alapanyagok és még el is tudom készíteni?

És ne tessék megijedni, hogy hogy néz ki a blog, CSS naked day van, azaz a mai nap erejéig levettem a blogról (és csak a blogról) a kinézetét összetartó stíluslapo(ka)t. Itteni éjfélkor rendbe fog jönni.