A Road nevű zenekart valamikor 2006-ban ismertem meg, és nagyon tetszett. Pörgős, erőteljes, metál. Csak aztán egy idő után nem volt benne semmi új, úgyhogy a második albumukat egyszer ha meghallgattam kölcsönbe, azóta meg azt se tudom, élnek-e vagy halnak (kivéve néhány koncertjüket, mert változatlanul nagyon zúzós bulikat csinálnak).

Már akkor az elején volt egy barátom, aki folyton panaszkodott, hogy lopás az egész, és a Nem kell más csak valami átdolgozása Bon Jovi It’s my life-jának, de akkor még erre tudtam azt mondani, hogy talán csak véletlen egybeesés – azóta már nem vagyok olyan biztos ebben. Egyszer kerestem egy megosztható videót a Tűnj el című számukból, aztán az egyik komment azt is hasonlította, ezúttal a Black Wonderful life című számához. Ez akkor még kevésbé hatott meg, mert a Tűnj el sokkal gyorsabb, nincs az a műfajbeli hasonlóság, mint a Bon Jovi-számmal. De aztán.

Tegnap este plörkön Zsukov linkelt egy blogposztot, ami a Jó helyt hasonlítja Natalia Oreiro Tu veneno című számához, és ezt már sajnos nem tudtam nem meghallani. Egy az egyben ugyanaz, csak épp nem spanyolul éneklik Roadék… Ezután teljesen más szemmel néztem már a másik kettőre is, és nahát, nahát. Nem vagyok eléggé művelt zeneileg ahhoz, hogy a többi számuk eredetiségéről tudjak nyilatkozni, de ezek eléggé ledöbbentettek.