Felzárkózok.

Tegnap marhahúsból csináltam curry-t. Van curry fűszerporom, úgyhogy teljesen szabadon tudok kísérletezni, sokkal szabadabban, mint azokkal a tablettákkal. Kis adagokat szoktam csinálni, így: az alap valamennyi valamilyen hús, ehhez megfelelő mennyiségű zöldséggel. Volt már a marha mellett csirke és azt hiszem, sertés is. Zöldség téren lehetőség a salátalevél, a kellemesen ropogós bambuszrügy és hasonló állagú, ismeretlen nevű zöld dolgok, hagyma, répa, krumpli, paprika… Nagyjából minden, ami van. Fűszer téren, egy adagba: annyi kurkuma, hogy megsárguljon, ahogy belekeverem (nem tudom, kiskanálban mennyi lenne, mert szórós dobozban van), egy púpozott kiskanál paprika, hogy jó sötét színe legyen, és egy nagyon púpozott kiskanálnyi curry fűszer. Meg só, lapos kiskanálnyi. Ezeken kívül csak egy kevés víz kell bele – tényleg csak kevés, nem szeretem, ha híg a leve.

Más, Skins negyedik évad, plörkön érkeznek a megjegyzések szegény FItch papa kiejtésére (a harmadikban is ott volt persze), ami nekem amúgy nagyon bejön, azt tartom igazi csak az igazi angol nyelvnek. A lényeg, hogy a negyedik évad negyedik részének a végén a nő, aki a “következő műsorunk pedig…” szöveget mondja, nagyjából ugyanazzal a kiejtéssel teszi. Ász.

Más. Az milyen vicces már, hogy a japán “cheers!”, avagy a koccintási szólás ugye “kampáj!” (乾杯, szó szerint: “szárazra!” – és mellesleg a (“hai”) a számolószó pohárnyi folyadékokra, hajókra és polipfélékre). Ebben az a vicces, hogy a 完敗-t ugyanígy kell kimondani, a jelentése viszont “teljes vereség”. Ajánlom, hogy versenyek előtt inkább ne koccintsatok.

Utolsó, hogy a Mägo de Oz nevű spanyol metálbanda El rincón de los sentidos című száma nagyon tetszik. A refrén nagyjából (én fordítottam, szóval):

Énekelni, üvölteni akarok,
És élni szabadon,
Melletted meghalni,
Az elveszettet megtalálni

Mägo de Oz – El Rincón de los Sentidos

Ugyanez, vagyis hogy rá vagyok kattanva, áll Basshunter DotA témájú (hoszú című és svéd) számára is.

A “más”-os szerkezetet pedig magamról másoltam.