Windows alatt például működött az infra, ami nagyon hasznos volt két-háromszáz képet átmásolni a telefonomról. Most ugyanezt ötletem sincs hogy valósítanám meg, szerencsére most csak egy kép kellett, aztán végül még azt se használtam, mert nagyban sokkal rosszabbul nézett ki, mint a pár centis telefonképernyőn.

Nem vagyok én még ehhez eléggé power user, nem vagyok feliratkozva az összes linux fejlesztői levelezőlistára és jelenleg nem programozásból élek, úgyhogy hajlamos vagyok olyan dolgokat elvárni, amiket lehet, hogy nem kéne. Például, hogy ha végre rászánom magam, hogy átformázom a dokumentumok meghajtómat ext4-re (ami a linuxnak elvileg hazai pálya, már elegem volt, hogy a Dropbox szolgáltatás nem tudja írni az ntfs meghajtókat), akkor ne teljen időbe, hogy újra működjön. Pedig telt, nem is kevésbe, mire sikerült megoldanom, hogy egyáltalán hozzá tudjak férni. Tehát: fstabba defaults, aztán a felcsatolt mappára chown és chmod, előbbi a saját felhasználónknak, utóbbi a megfelelő kóddal (777, 775 satöbbi).

Lassan sikerül mindent helyrepofoznom. Ami még hátravan: a kamera még mindig fejjel lefelé, az infra nem működik, pedig igencsak végigpróbáltam már mindent, amit javasoltak fórumokon.