Tegnap este gondoltam, ledőlök tíz percre energiát gyűjteni. A következő emlékem, hogy reggel nyolckor csönget a villanyszámlás asszony. Ugyan nem keltem föl, de kivételesen nem is haragudtam érte. Aztán ismét, mert azért a reggel nyolc most egy kicsit korai kelés, visszazuhantam még egy másfél órára – a mobilom ébresztője fél tízre volt állítva. Következő emlék, hogy délben fölkelek. Nem jó ez így… Bár szerintem rekordot döntöttem, hogy délután fél háromkor reggeliztem…

Délután aztán megjött a Xros Wars első kislemeze, be is rippeltem, a szövegeket begépeltem és átírtam (a fordításra nem volt energiám), a fenti linken megtaláljátok.

Plusz a nap eseménye, hogy teljesen váratlanul új tűzhelyet kapott mindenki a koliban. Meg voltam lepve, hogy csak így, se szó se beszéd közlik, hogy akkor csere van, de a többiek mondták, hogy volt valami értesítés. Nyilván kidobtam a három hétnyi reklámmal együtt, amikor hazaértem Kínából. Ezzel annyi a gond, hogy indukciós a kicsi, vagyis az eddig használt serpenyőim és (legnagyobb gond) a kávéfőzőm se működnek vele.

Ahogy levettem, ez az indukciós valami úgy működik, hogy a lap maga nem hevül, hanem valami más sugárzást bocsát ki, amit aztán a megfelelő edény nagyon gyorsan hővé alakít. Ezért gondoltam volna, hogy biztos árulnak átalakítót is, vagyis egy fém lapot, amit rárakok az indukciós lapra, és aztán normális főzőlapként használom. Nem találtam. Itt kérdezem mindenkitől, hogy létezik-e egyáltalán ilyen átalakító, vagy vennem kell valami olcsó kávéfőzőt? (Serpenyőt, fazekat és teáskannát kaptunk a tűzhelyhez, bár ezek se a mieink, csak kölcsönbe.)

Akkortájt esett le, hogy én ma nem fogok ebédelni – ami végül is nem meglepő, tekintve hogy a lányok szerint már délután kettő is túl van az ebédidőn, én meg akkor reggeliztem… De azért valami meleget akartam enni, úgyhogy mára hot dog volt a menü, az e heti HIMYM meg mellé.

Egyébként a zenetáram is bővült jelentősen, ha valakit érdekel, nézze meg, az utóbbi egypár nappal betelik a listán vagy tíz oldal