Namost a kávéfőző, amit tavaly ősszel vettem, eltört. Amint az iménti hivatkozás mögötti képen is látszik, a kávéfőző felső része műanyagból van, gondolom ez okozta a problémát. Ugyanis ha főzés után nem csavartam szét azonnal, akkor utána amikor később megpróbáltam, teljes erőből kellett tekernem, hogy sikerüljön kinyitni. És úgy tűnik, egy fél év után ezt az igénybevételt már nem bírta a műanyag. Ezzel a probléma csak annyi, hogy épp Golden Week van, vagyis annyira nem egyszerű újat szerezni, nekem pedig legalább a késő éjszakai fordításokhoz nem árt egy jó erős fekete.

Persze így órák előtt se tudok kávét főzni, úgyhogy ha nagyon nem tudom kinyitni a szemem, akkor az iskolai kávézóban veszek dupla eszpresszót – botrányosan drágán, de még mindig olcsóbban, mint ahogy a Starbucksban adják. Ahol egyébként szintén eltöltöttem a múltkor egy délutánt, híg kávét iszogatva annak a Gaiman-szerkesztette novelláskötetnek az olvasásával, amit a múltkor vettem (szintén Amazonról, természetesen).

Egyébként pedig úgy-ahogy összecelluxoztam a kávéfőzőt, szóval ha nagyon muszáj, tudok vele csinálni kávét, csak a repedéseken át attól még jelentős mennyiség elvész. Nem tudom, hogy próbáljam-e kicseréltetni garanciásan, hiszen neten vettem, és elég macerásnak ígérkezik.