Tegnap végül elcaplattam elbringáztam a helyi au kirendeltségre és vettem egy Sony Xperia V-t (mivel épp kölcsönadtam a fényképezőm, így csak az Xperia maga tudna képet csinálni önmagáról, érjétek be egy gyári képpel). Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy amilyen csóró vagyok, miért veszek most telefont.

E mögött az van, hogy anno amikor Japánba jöttem, itt lényegében csak a szifon volt okostelefonnak, és az is elég drágán, úgyhogy a legolcsóbb telefont vettem meg a legolcsóbb csomagban. Ez azt jelentette, hogy havi 2-3 ezer jent fizettem átlagban (meg amikor többet, akkor se tűnt fel, mert nem álltam ilyen ramatyul anyagilag). Csakhogy ez az utóbbi időben rendszeresen 6 ezer jen fölé kúszott, úgy, hogy pedig szinte soha nem beszélek a telefonomon, és mást se nagyon csinálok vele.

Ez meg így nem menő, úgyhogy elmentem a szolgáltatóhoz megkérdezni, hogy ezt mégis hogy – ahol meg közölték, hogy hát nekem átlag 4-5 ezer a havidíjam, nincs semmi újdonság. Nem álltam le vitatkozni, hogy egyrészt nem mindig volt annyi, másrészt pedig most sem annyi, inkább megkérdeztem, hogy akkor milyen okostelefonos csomagjaik vannak.

Megnéztem a készülékeiket is, és összesen egy volt, amit talán nem pénzkidobás megvenni (egy tavalyi Motorola), és azzal is 7 ezer fölé mászna a havidíjam. Nekem csak annyi volt a lényeg, hogy 4.3 hüvelyknél kisebb legyen a képernyője, mert az annál nagyobbak már kényelmetlenek nekem (ez is határeset). De azért a maximumot akartam kihozni a pénzemből, megkérdeztem hát a rivális au-t, hogy ők mit tudnak adni. HTC J-vel (nem a Butterfly) havi ötezer, és a (Motorolánál is) mérföldekkel jobb Xperiával is a hatezres havidíj maradna.

Így végül ez lett. Ha már fizetek, legalább kapjak érte valamit. Mellesleg ma csak úgy kipróbáltam, hogy a telefon mini-usb kábelét rádugtam Wendy-re. Róla tudni kell, hogy az utóbbi időben valahol kontakthibás lett és nem tudtam használni, és nem tudtam eldönteni, hogy a kábel vagy maga a vinyó rossz. Szerencsére a telefon kábelével ment gond nélkül, úgyhogy most örömködés van (ráadásul Amazonon párszáz jen egy micro-usb kábel, így a pótlással nem lesz gond).