Képzeljétek, van néhány olyan dolog is a világon, ami sokkal többet sugároz, mint a csernobili rom. Teszem azt, ilyen a televízió (továbbiakban messzenéző) és a rádió (lehetne messzehalló, de ezt még megfontolom). Ez most csak azért jutott az eszembe, mert Mefi-nél olvastam a Joost nevű jóságról, felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy gyorsan szereztem magamnak egy meghívót és pár percen belül már az IMF Rock csatornáját néztem. Jó dolog ez az “on-demand” (kérésre) – ha lemaradok az egyik szám címéről, mert éppen valahova máshova néztem, hát visszapörgetem, és újra. Pont, mint abban a reklámban a golfot néző hapek. Vannak rajzfilmes csatornák is, egy pedig (GONG) kifejezetten anime sugárzásra szakosodott, igaz, hogy nem feliratozva, japán hanggal (bár a nézők már kérték ezt is), hanem angol szinkronnal. Azért így se rossz. Amit kifejezetten sajnálok, hogy az MTV nem fogható itt, csak “Európa bizonyos országaiban”. Hüpp-hüpp.

A Joost viszont nem az egyetlen ilyen netes szolgáltatás: a Winamp SHOUTcast-ja is hasonló, igaz, nem ennyire on-demand, csak egy egyszerű sugárzás, viszont cserébe tucatszám vannak anime adók, ha éppen valami újat akarnék megismerni és szerintem egy Winamp netes rádió lejátszása egy kicsit kevesebb erőforrást is eszik a gépen, mint a Joost futtatása csak zenehallgatás kedvéért. Ezért a Joostot csak akkor használom (majd), ha nincs semmi dolgom és csak ki akarok kapcsolódni, a SHOUTcastet pedig ha dolgom is van és éppen rá is untam saját kollekciómra.

Edit 15:07

Közben megtaláltam az MTV netes rádióját is, most épp azt hallgatom. A minőség nem a csúcs, még a “szélessávú” verzióban se, de a zene az jó.