Na most nagyon jól érzem magam. Úsztam vagy másfél órát, aztán szokatlanul gyorsan megszáradtam, jó hangulatban, jó időben, jó zene mellett hazacaplattam, megettem egy fél chilisbabos pizzát és most itt vagyok és blogolok, miközben ugyanaz a remek Rage dal (Insanity) zúg – ezúttal nem csak a fülembe, de az egész szobámban.

Az uszodában ismét jó kis sikerélményem volt, mert háromszor is sikerült egy percig vagy tovább víz alatt maradnom és szintén háromszor sikerült végigúszni egy levegővel, víz alatt a medencét. Virult is a fejem, amikor először sikerült, de hogy aztán még kétszer újra össze fog jönni, azt már nem is reméltem, erre tessék! Valaki odafenn nagyon tudja, hogy lehet nekem örömet okozni.

Hazafelé meg olyan egy jó időben jöttem: már nem volt se az az ordító meleg, de még hűvös se volt – pont az a jó hőmérséklet, amilyen vízzel jó zuhanyozni két óra tűzőnapon játszott foci után. Közben csak csodáltam a furcsán kék eget, rajta a kicsit több, mint fél Holddal (半月 はんげつ, mint azt kitaláltam), aztán amikor elhaladtam egy kocsma előtt, az futott át az agyamon, hogy de jó lenne, ha járatos lennék az ilyen kocsma-sportokban, mint a darts, a billiárd különböző fajtái vagy a kártyajátékok. Dartsozni még legfeljebb kétszer, ha volt szerencsém, billiárddákót talán egyszer fogtam a kezemben, de abban se vagyok biztos, a kártya meg kimerül nálam három jó kis játékban: Beethoven, Rikiki és az a muris ivójáték, amiben a három legkisebb lap iszik. Dartsozni is jó lenne megtanulni, meg valami golyólöködős szórakozást is el kéne sajátítani, nem csak a messzenéző snooker-közvetítésein csorgatni a nyálam, nameg a póker is tetszetősnek tűnik (ma el is olvasgattam az alap szabályokat, de mit ér az?).

Most pedig várom, hogy elkészüljön a Bleach manga fordítása (a japán verziót olvasgatom addig, megpróbálom megérteni, több-kevesebb sikerrel) – bár úgyis csak holnap reggel fogom meglátni, mert előreláthatólag éjjel egy körül érkezik, azt meg úgyse várom meg. Addig inkább olvasom a káoszról szóló könyvet és hallgatom, amit a Winamp kiválaszt.