Tegnap este blogger- illetve plörk-közösségünk gyöngyszemeinek társaságában (Miss B52, Gigi, Edi, Lev, Linelord, Maerlyn, Mefi, Sura, Zsuki) volt szerencsém több heti szemezés után (van szerencsém hetente legalább háromszor elmenni előtte) végre kipróbálni a Móricz Zsigmond körtéren található Wikinger gyros-kínálatát. (Egyébként jót mulattam rajta, hogy fölismertem a cégér betűtípusát… Aftershock Debris.)

Nem vagyok az a nagy gyroszabáló, nem ettem végig Budapest minden ilyen helyének teljes kínálatát, úgyhogy nem merek túl komolyan ítélkezni. A gyros teljesen kultúrált minőségű volt, az eddigi tapasztalataimhoz képest nagyon gyorsan kézhez is kaptam (nem is beszélve róla, hogy a hatszáz forintos ár még számomra is elég korrekt volt, pedig én igazán nem nőttem még bele a pesties ármagasságokba), ugyanakkor a mesterszakács, aki összerakta, furán értelmezte azt, hogy nyugodtan rakhat bele mindent: irgalmatlan mennyiségű hagymán és hagymarokon növényzeten kellett átrágnom magam, és ez az ízélményt is nagyon mélyen érintette. Nem lett persze tőle rossz íze, csak ha épp nem sikerült egy hús-többségű falatot kiügyeskednem, akkor mintha vega-gyros lett volna (ha felkészülök rá, hogy azt eszek, akkor meg tökéletes).

A Wikingernek van még másfajta szolgáltatása is, amolyan menza-féle, amit egyszer végszükség esetén majdnem kipróbáltam, de aztán olcsóbbnak bizonyult időleges megoldásnak egy szendvics a szomszéd GRoby-ból. Más is biztos van, de most csak a gyorsétterem része (hamburgerek, gyros, falafel és rokonaik) volt érdekes. Arra meg hosszas hezitálás után adok egy hármast, de csak mert nem szeretem a törteket (különben 3.5 lenne).