Ma sikerült valahogy hajnal öt körül ágyba keverednem… Végül a tegnap esti összejövetelen csak ketten voltunk a meghívottak közül, mindenki más vagy megbetegedett, vagy egyéb okból nem jött. Nem zavartattuk magunkat, azért mi kitartottunk becsülettel. Amikor fél négy körül bealudtam ért véget lényegében az éjszaka, akkor már csak hazajöttem, lezuhanyoztam és bedőltem az ágyba (bár az utóbbi kettőre nem emlékszem egészen tisztán (olyan hulla álmos voltam már)).

A laptop dolgon változatlanul gondolkozom. Ötvenezerért venni egy használt gépet, vagy hagyni a régit a fenébe, venni egy külső vinyó blokkot és akkor megúsztam olcsón (ezzel nagyjából nullára jönnék ki, úgy hiszem) – csak éppen gépem nem lenne. Erre javasolta nővérem, hogy majd Japánban veszek magamnak egy újat, és ebben van is valami. Gondolkozok rajta még egy-két órát aztán benézek a szervízbe, elhozom amit elhozok és kész.

Meg kettőtől lesz egy óra, amire bemennék, de így négy óra alvás után nem tudom, érdekel-e eléggé – az esti német nem kérdés, azon ott leszek. A vicc, hogy megint éjszaka fogok hazaérni, mert gyanítom, megint lesz filmnézés utána.