Nem tudom, és nem értem, de biztos nagyon. A nagyon erős marketing és hogy milyen fertőző azért mutat valamit. Természetesen a hardver erős benne és jó minőségű. Pöpecül néz ki. Én mondjuk még nem sokat tapasztaltam, de a szoftver is gyors és egyszerűen kezelhető.

Most bejelentették az iPadet (iTampon?), és kapásból mindenki azon pörög, pedig a piacon már most is vannak jobb gépek. De Apple.

És amióta kijött az iPod, azóta ha valami Apple, akkor az népszerű és sikeres lesz. Régebben a Maceknek volt valami egyediség-hangulatuk, valahogy úgy, mint a Linuxnak. Most már ezt se lehet rámondani, mert teljesen mainstream lett, és minden második internet-léleknek leghőbb vágya egy csúcskategóriás Mac. (Ezek szerint én páratlan sorszámot húztam.)

Ugyanaz az érzés ez, mint amikor a last.fm legnépszerűbb előadók listáját nézegetem. Az az érzés, hogy hirtelen olyan nevek vannak a top 10-ben, akikről még soha nem is hallottam, azt se tudom, eszik-e vagy isszák, de belehallgatva nagyjából mind ugyanaz az indie-alter-hatású pop. Kifejezetten megnyugtató, hogy az első helyen azért még Beatles, és van Metallica meg Nirvana is ott.

De ha valami Amerikában befut, akkor az sikeres, láthatóan. És ugyanez van az Apple gépeivel is. Nem tudom, honnan jön ez a hype. Vagy csak hangosabbak az Apple rajongók, azért tűnnek olyan soknak? (Nem akarok párhuzamot húzni bizonyos magyarországi népcsoport hírhedtsége és száma és az Apple nagyon hasonló arányai között.)

Minden esetre az fix, hogy ha tablet gépet akarnék venni, inkább várnám meg a Microsoft Couriert, minthogy iPadet vegyek. (Sajnos a számítógép nem az a kategória, ahol egyszer megkóstolom, aztán ha nem ízlik, váltok másra…)

Ha valaki tudja, magyarázza meg nekem, miért “olyan jó” minden Apple termék.