Ma aztán befejeztem a nagytakarítást – legalábbis a takarítás részét. Még vár rám egy kisebb rendrakás, gitárok, csomózós fonalak, ruhák, de ez már a többihez képest kismiska.

Eltüntettem a pár jókora kupac szemetet, összeszedtem a szétszórt ruhákat, elmosogattam mindent, kitakarítottam a fürdőszobát és a mosogató környékét is, felporszívóztam, még az asztalt is elhúztam, és a mögötte-mellette felgyűlt mocskot is eltüntettem. Bár tény, hogy a hűtőt kirángatni a zugából az a melletti rést kitakarítani már nem volt lelkesedésem. De akit az zavar, kitakaríthatja nekem.

Mostam is, bár a két adagnyi cucc kiterigetésénél már gondokba ütköztem… Majd kell vennem még vállfákat és csipeszeket. Kidobtam a rég szétszakadóban lévő papucsomat, és vettem egy százjenes újat, ami ugyan kicsi, de legalább meleg lesz télire – meg gyanítom, hogy ki is nyúlik majd.

Holnap meg érkezik majd a kávéfőző, azt is ki kell találnom, hogy azt hova rakom majd, mert már a fülem mögötti kispolcra se fér. Lehet, az lesz a vége, hogy el kell majd caplatnom a Nitoriba venni valami könnyen felrögzíthető polcot, mert gyanítom, hogy ez a helyhiány az egyik oka, amiért két hét alatt teljes káoszba zuhan mindig a szobám.

Plusz úgy gondolom, hogy most nekiállok, és csinálok egy új oldalt ide a valerauko.net-re, majd jelentkezek.