Ugye tegnap meglepetésszerűen lecserélték az eddigi hagyományos főzőlapunkat az elvileg gyorsabb és energiatakarékos indukciós cuccra, aminek köszönhetően az eddig használt összes konyhai eszközöm használhatatlanná vált. Mondjuk legalább serpenyőt meg fazekat adtak…

De kávéfőzőt nem. Körülnéztem hát, és csöpögtetős kávéfőzőt (vagy ahogy magyarul hívják azt a picsafüst híg vacak “drip coffee”-t…) már lehet kapni ezer jen körül, ami olcsó de valószínűleg az árának megfelelő minőségű. Vannak profibb gépek tizen-sokezer jenekért, de az meg az ára okán nem jöhet szóba. Az enyémhez hasonló (hívjuk az egyszerűség kedvéért kotyogósnak) kávéfőzőket is árulnak, persze azt már csak online, de ezek se működnek az indukciós lappal. Pontosabban olyanok is vannak, de azok 13 ezer jennél kezdődnek és az átlag 30 (ezer, jen). Annyiért meg már azért sokkal jobb gépet is lehet találni.

Nekem pedig eszpresszó kell, mert a drip-pocsadékból megihatok akármennyit, ébren nem tart. Úgyhogy a vége az lett, hogy holnap érkezik egy DeLonghi eszpresszógép, és még az ára se vészes (annyira). Meg ez talán (ha már DeLonghi) nem fog lerohadni két nap után (mint azt más gépekről a felhasználói kommentek között olvastam).