Még egy tárgy ugrott, pedig még csak holnap lesz a vizsga. A jegy felét ugyanis a beadandó képezi, amit máig kellett volna beadni, és amit nem adtam be.

A beadandónak két fele volt, egy nagyon laza alap informatikus dolgokkal (miért kisebb a szövegfájl mint a kép) és egy Java programozással. Ez utóbbit megcsináltam már egy hete, csak a kommentár szöveget kellett volna megírni hozzá. Az előbbi részben viszont volt egy “kisebb” bökkenő. Éspedig hogy az egyik feladat az volt, hogy tervezz helyi hálózatot, mindenestül.

És nem is az, hogy egy kis irodában van nyolc gép meg egy nyomtató és kész, hanem négy részleg, összesen 150 asztali gép (vezetékes kapcsolat), 90 laptop (vezeték nélküli) és 30 nyomtató. A feladat: tervezd meg a hálózatot, routerestül, gépestül, nyomtatóstul, kábelestül, rajzold le a tervrajzot és adj az egészre (mindenestül) egy árajánlatot. Ehhez pedig ajánlott a tanár forrásnak olyan netboltokat és gyártókat, ahol legfeljebb 16 portos switcheket árulnak.

Ráment vagy három órám, mire sikerült összevadászni, de így már a szöveget megírni nem maradt idő, a jó jegy meg kéne (kettessel kímélj, kell az átlag), úgyhogy inkább be sem adom.

Legalább így szabad lesz a holnap délutánom. Következő félévben majd felveszem újra.