Rég volt már olyan, hogy gondom lett volna a szokásos karácsonyi utammal Magyarországra. Egyszer, még pár éve, nagyon csúnyán elszámoltam magam és majdnem Frankfurtban ragadtam, amikor kiderült, hogy az átszállásom igazából másik reptéren van. Most is én voltam a hibás, de ezt a légitársaságoknak nem kell tudniuk.

Október végén foglaltam a repülőjegyeket az útra. Jött is egyből az SMS, hogy foglalás satöbbi – majd még ugyanaznap, japán idő szerint késő éjszaka, jött még pár (azt hittem) a foglalás megerősítéséről. Hát nem. Arról szóltak, hogy egy nappal arrébb rakták az utamat, úgyhogy már 21-re szól a jegyem. Csak hát éjszaka, fáradtság satöbbi, valószínűleg már nem is láttam a betűket, nemhogy az üzenetet felfogtam volna.

Így ma reggel igencsak meglepődtem, amikor a reptérre érve közölték velem, hogy törölték a járatomat. Szerencsére a Turkish ügyintézője tíz perccel később befutott, és még nagyobb szerencsémre, sikerült felraknia egy Austrian járatra, ami két órával később indul, mint az eredeti volt, és Pestre ráadásul egy órával hamarabb ér. (Biztos izmosabb géppel repülnek az osztrákok.)

Lett hát pár óra extrám a reptéren, amit blogolással és reggelivel tudtam tölteni.