Pár perccel ezelőtt, miközben éppen a atarashii (új) japán melléknév ragozását gyakoroltam, ütötte meg a fülemet (elég fájdalmasan) az a hír, hogy a “tüntetők” pesten elloptak egy tankot és a rendőrök ellen mentek vele.

Na azért álljon meg a menet. Még ők legyenek megsértődve, amiért elkergetik őket a kossuth-térről – megjegyzem, szerintem már jó régen meg kellett volna ezt tenni. Már bocsánat, de ha engem azért megbüntetnek, mert a fűre lépek, nehogy már ők megússzák, hogy a bokrokat nyilvános pöcegödtökké alakítsák…

Nem is akarok én sokat beszélni erről a témáról… Az Origo adekvált oldalát érdemes figyelni.

Nem függ össze ezzel az eseménnyel szorosan, de számomra borzasztó felháborító, hogy a köztársasági elnök nem fenyíti be a randalírozókat – legyenek azok budapest utcáin vagy az interneten. Nem arra gondolok, hogy rájük küldje a titkosrendőrséget – azt inkább ne. De legalább nyilvánítsa ki egyértelműen nemtetszését, álljon ki a bírók mellett legalább, ha már a kormány mellett nem akar; szólítsa fel a tombolókat nyugalomra… satöbbi. Sorolhatnám még egy ideig. Elég tragikus ha – ugyan nem nyíltan, de egyértelműen – már ő, a Nagy Húdebölcs Alkotmánybíró sem áll ki az igazság védelméért…

Újabb szerkesztés jön… most ahogy a környező blogsearch blogokat olvasom, találtam egy érdekes cikket, természetesen ki másról, mint őfeddhetetlenségéről, Orbán Viktorról. Mindenképp kötelező elolvasni, a Népszabadág Online-on találhatjátok. Nekem tetszik.

És ismét szerkesztek. Most nézem az ’56-os megemlékezést a TV-ben… És azok a “szabadságért békésen tüntető emberek” éppen belefütyülnek és nyomják a rohadt hajókürtjeiket… És ők tüntessenek még! Menjenek a búsba inkább!