Matek, matek, matek. Még szerencse, hogy a tételek nagy része olyan, hogy egyszer elolvasom, és tudom… Azért a körről talán nem olyan nehéz nagyon sok mindent elmondani, tekintve, hogy az egyik (ha nem a) legegyszerűbb és mégis legbonyolultabb geometriai alakzat. A “nehezebb” tételeknél, főleg az analízis dolgoknál azért már oda kell figyelni, bár ott se a tananyaggal van a probléma, hanem a felhasználási lehetőségekkel és a példákkal. Mert bevallom őszintén, én ugyan nem tudnék azonnal mondani egy gyakorlati alkalmazást az integrálszámításhoz. Biztos van, és biztos egyértelmű, csak még nem.

Eddig egyébként eszemben sem volt tanulni, reggel elmentem a leleteimmel az orvoshoz, úgyhogy most már kész van az orvosi igazolás a japán pályázathoz, meg bevittem a suliba az ajánlólevél-sablont, mert ajánlólevelet is kéne íratnom valakivel, valakikkel. Aztán körbesétáltam a blogszférán, és játszadoztam egy színösszeállítással, amiből majd valamikor lehet, hogy kinézet születik – már nagyon akarnék egy használható és szép barokkos vagy viktoriánus, barna-kopott, és mégis webkettes kinézetet csinálni, de még nem jött össze.

Később délután lehet, hogy megyek a mai Szerdatársaság összejövetelre, mert ahogy a műsorajánlóban vagy miben látom, a Szépírók Társaságának tagjaival lesz valami beszélgetés, ami pedig lehet, hogy érdekes lesz. Majd eldől.