Először is: elnézést kérek minden érdeklődőtől, hogy az augusztus hónapom ilyen termékeny volt – mentségemre szolgáljon, hogy nagyjából egy hetet voltam itthon. A maradék viszont tényleg aktívan telt: a Szigetes beszámolómat már olvashattátok (azóta rákattantam a Ленинград-ra és az Alamaailman vasaratra), azóta pedig jártam sokfelé: kolesz felvételiken, gólyatáborban és beiratkozni.

A két szakkoliba a Sziget utáni héten lehetett felvételizni, a Bolyaiban egy kicsit több programot szerveztek nekünk arra a két napra, míg az Eötvösben az esti program volt egy kicsit mozgalmasabb. Mindkét helyen nagyon jól éreztem magam, viszont sajnos mindkettőbe csak külsősnek vettek föl, tehát fedelet nem adnak a fejem fölé, csak egy kevés extra tudást bele. (Azt nem is mondom, hogy a szociális alapú kolikba se vettek föl, fellebbezni se tudtam, mert nem voltam itthon, dehát minek is.) Mondjuk azt, ami a gólyatáborban kiment.

Ugyanis múlt hétfőn kezdett a PGT’08, vagyis a programtervező informatikus gólyatábor, ami maradandó élmény volt a katonai témájával, a király programokkal, meg úgy egyáltalán (ami nem, arra nem is emlékszek, bár lehet, hogy azok a részek is maradandók lettek volna különben). Úgy is lehetne mondani, hogy három évnyi többé-kevésbé épülés előtt egy hét tömény leépülés, de ez így nagyon pejoratívan hangzana (a lényeget viszont sugallja). A sláger (ez gondolom mindent elmond):

Ellopták az oroszok a tankot,
Benne volt a kombinált fogó.
Baszd meg Szása a jó kurva anyádat,
Hozd vissza azt a kibaszott fogót!

The tank was stolen by the Russian,
And the kombinált fogó was in.
Fuck you Szása, fuck your mother,
Please return my kombinált fogó.

Katyusa/Szása