Volt előnye is annak, hogy nem volt netem. Jóval kevesebbet ültem a gépnél, bár még így is sokat, mert volt mit csinálnom: ahogy a plörkön látni lehetett, a blogmotort írtam bőszen. Nagyon sokat haladtam vele, de még így is jó messze van a késztől. Időnként betömörítem és feltöltöm, úgyhogy lehet látni a fejlődést. Ezért hátránya is van annak, hogy van netem: ismét le fog lassulni a fejlesztés, mert lesz mást csinálni. Persze annak is volt jócskán, amikor nem volt: nem tudtam sorozatokat nézni, nem tudtam blogolni, csak telefonról plörkölni meg arról az emailről levelezni.

A dilemma kettő: az egyetemi életemmel mit csináljak, és hogy hazamenjek-e a nyáron. Mérlegelek. Ha belépek a pingpongklubba, akkor nem lesz hét közben egy perc délutáni szabadidőm se, ami kedd-csütörtök-pénteken azt jelentené, hogy reggel kilenctől este nyolcig kvázi folyamatosan suliban vagyok. A hétvége a hétfő délutáni edzés kivételével változatlanul három nap, és üres lenne. Az fix, hogy szerdánként focizni fogok járni, mert már nagyon érzem, hogy kell a mozgás.

Vettem a fáradtságot, és mutatóba lefordítottam az órarendemet.

A hazamenetelről. Rado mondta, hogy van ilyen lehetőség, amivel relatíve olcsón haza lehetne menni, viszont szoros. Egyrészt, ketten kell menni. Ami azt jelenti, hogy Bécsig mennénk együtt. De ő a vizsgaidőszak vége előtt akar indulni (barátnője szülinapjára), én meg nem tudom, hogy lesznek a vizsgáim. A másik probléma, hogy vissza meg szeptember végén akar jönni. Az még nyári szünet, de egy havi ösztöndíjat csak következő hónapban fogok megkapni (vagyis októberben dupla adag), ha késve írok alá. Plusz, két hónapig otthon kell élnem, és ez nem tudom, mennyire működne. Nyáron minden barátom húzna világgá gondolom az egyetemi haverokkal, azért meg, hogy otthon üljek, lehet nem adnék ki annyit, plusz inkább világot látnék vagy buliznék, ha már választhatok. (Karácsonyra mindenképp megyek haza.) Ha viszont mégis mennék, és nem akarok otthon ülni, akkor vennék egy Europass vonatjegyet, és beutaznám Európát. De az se olcsó. Ha jól számoltam, akkor addigra ha takarékosan (de nem minimálon, mint most) élnék, lenne kb 200 ezer jenem zsebben (ebből nem vontam le, hogy Tokióba kell mennem a reptérre, Bécsből menni kell valahova, satöbbi), minusz a vonatjegy már jóval kevesebb, és nem tudom hogy élek meg utazva annyiból. Ha Japánban maradok, akkor ugyan nem megyek haza, de beutazhatom Japánt és Ázsiát, melózhatok (talán a Starbucksban is lesz üresedés), és társasági életet élhetek az itteniekkel.

Szóval ilyen dilemmáim vannak, és igazán jól jönne néhány vélemény.

Amúgy pedig nem sok minden történt, bekerült a last.fm gyűjteményembe a Dalriada, hála a Táltosének és a Szél és Nap háza számaiknak.