Ez is olyan, amit inkább írnék le plörkön, mert ott jobban látszik és egyszerűbb reagálni, de oda egyszerűen túl hosszú. A lényegre.

Benne vagyok az egyetemen a zeneklubban (lásd K-On!), és ugyan nekem kicsit más műfajokban vannak az érdekeltségeim, a japán bajtársak nagyon sok japán pop-rock zenekar dalait előadják.

Otthon népszerű nagyon ez az egész japánosdi, a bölcsészkarokon a japánszak a menő, az animecon se az a pár száz fős összejövetel, ami annak idején volt, amikor én mentem, de még így is csak nagy ritkán jut el az otthoniakhoz a japán zene élőben. Mocsokdrága elrepülni odáig, tapasztalatból mondom, de.

Rakjuk csak össze a kettőt. (Előbújik a közgáz második félév, mikmak satöbbi.) Otthon van kereslet a japán zenére, méghozzá nem is kicsi. Itt van kínálat a japán zenéből, túl sok is. Ugyan a shigai egyetem zeneklubja nem a Bump of Chicken se a Gazette, de (főleg a felsőbbévesek) tudunk úgy előadni. Tehát szerintem csak az a kérdés, hogy a magyar közönségnek van-e igénye az ilyen előadásra, vagy túl sznob és nem is tudja élvezni, ha az énekesnek nincs türkizkék bozont a fején.

És itt (japáni oldalon) ugye egyetemistákról beszélünk. Örülünk neki, ha van valami kaland, valami esemény. És örülünk akármi kis bevételnek. Bár gondolom, hogy ha még valamennyit bele is kell fizetni, egy ilyen kalandért a többiek is belemennének.

Véleményeket, ötleteket.