Tegnap lement két vizsgám, ma meg még egy. A háromból kettőn tuti, hogy átmentem, egyet pedig félelmetesen valószínű, hogy buktam. Hogy miért? Nyilván mert nem készültem rá eleget. De ezt tudtam előre is, csak azért mentem be, hogy hátha épp valami olyan feladat van, amit tudok is.

Aztán amikor a vizsga felével már megvoltam, de továbblépni már sehova nem tudtam, és ráadásul rámjött egy irgalmatlan hugyozhatnék, inkább beadtam és viszlát. Tipikusan az a tárgy, ahol az anyag könnyű (lazán írok bármelyik részéről egy többezer karakteres beadandót tanulás nélkül), de a vizsga szadisztikus.

Másik hír, hogy tegnap vizsga előtt épp ahogy kászálódtam ki az ágyból jött a telefon, hogy elfogadták a jelentkezésemet szakmai gyakorlatra az Asahi újság üzleti részlegére, bár még nem biztos, hogy tényleg megyek is-e. Ütközik ugyanis a Hitachi szakmai gyakorlatával (meg ütközött a JP Morgannel is, de oda nem kerültem be), aminek még nem tudom az eredményét, de a téma pont az, amiről a szakdolgozatomat akarom majd írni, ráadásul az Asahival ellentétben fizetés is van és az úti/szállásköltséget is állják, vagyis nagyon megéri.

Mellesleg a Hitachi ütközik még két másikkal is, ahova szintén nem tudom, hogy felvettek-e, vagyis egy kicsit túl sok a bizonytalanság…