Először is jelzem, hogy ma megvolt az utolsó vizsgám – erre a félévre, persze. Diszkrét matematika volt, ha esetleg valakit érdekel, és négyes lett, pedig rosszabbra számítottam – amekkora “szerencsém” volt, pont a gyakorlatvezetőm javította, akinek elég “egyedi” elképzelése van a helyes és hibás fogalmáról, úgyhogy abban a pár percben miután ez kiderült elég sok adrenalint elfecséreltem. Ezzel a hagyományos átlagom 4.67, a kredittel súlyozott 4.69, a kreditindexem pedig 4.07, úgyhogy nem dobnak ki a koliból (oda 4.5-ös átlag kell). Következő félévre meg fölvettem (már most) a Tolkien-témájú és a bölcsészkarról a “Blogolás, a XXI. század újságírása” tárgyat.

Másodszor, egy pár perce végeztem a kilencvenkettedik (92.) Naruto Shippuuden rész fordításával, szerintem holnap fog megjelenni időzítésestül a Hidden Leaf Team-nél. Töltsétek, mihelyt felkerül.

Amióta a Google Analytics is figyeli a valerauko.net minden oldalát (már azokat, amik az enyémek), volt néhány viccesebb keresőkifejezés… Például itt a blogon ők a legnépszerűbbek:

  • Naruto Shion hentai – hihetetlen, hogy a Naruto filmről írt bejegyzésemben az az egy “hentai” kifejezés az első oldalra vitt a gugliban
  • magyar nyelvvizsga – ezek szerint sikerült érdekeset írnom
  • hentai movie about invading small purple things – na most hogy ez mégis honnan jött, az egy nagyon jó kérdés. Ennyire nem vagyok (talán) perverz. (De valahogy erre is a Naruto filmes bejegyzésem az első találat a gugliban… keresőoptimalizálás rulez…)
  • Kaukázus, Péterfy Bori – voltam nem egy koncertjükön, írtam is róluk, úgyhogy még ez érthető.
  • Mindenféle filozófiai témák – ez egyáltalán nem lep meg, miután egy évig minden pár bejegyzésből egy filozófiai esszé volt… (lásd deeper kategória)

További hírek. Fölvettek. Japánba. Még részleteket, hogy mikor meg hogy megyek meg hasonlók, nem tudok. De fölvettek. Úgyhogy megyek. Egyetemi alapképzés ösztöndíj, japánban. Írtam már róla nem egyszer, tessék rákeresni, az “ösztöndíj” kifejezésre se igen ad ki mást itt a blogon. Kíváncsi vagyok, milyen lesz.