Ma végre vettem a fáradságot és elmentem a postára venni föl pénzt meg ha már arra járok, szerezni bankszámlakivonatot. Ez utóbbi azért kellett volna, hogy meg tudjam erősíteni a PayPalen a kártyámat. Csakhogy mint látszik, a kártya pénzmozgásait nem igazán figyeli a posta, legalábbis egyáltalán nem jelentek meg a kivonaton. Márpedig a PayPal 200 jenes terhelése is meg kellett volna jelenjen…

De hogy mire. Először is, kétszáz jen, amit tegnapelőtt mosáshoz kértem kölcsön. Huszon-párezer jen, ami az elkövetkező három hónap lakbére. Mert valami furcsa logika szerint ezt előre ki kell fizetnünk, mivel sokan utaznak a nyáron. Az összefüggést ugyan nem igazán látom, de biztos jogos. A másik pedig sült krumpli, ami ugyan most épp nem aktuális, de ha jól sejtem most egy darabig megint nem lesz szükségem készpénzre.

Mert a konbiniben lehet kártyával fizetni, remélem. ATM biztos van ott, úgyhogy ha nem, az se akadály. Általában nem megyek el odáig, mert messze van, és amióta nem találom a biciklim kulcsát, vagy görkorival megyek, vagy gyalog, és ilyen hőségben egyikhez sincs hangulatom. De most már muszáj leszek, mert ideje jegyeket venni. Koncertekre. Fesztiválokra.